Томат «Смарагдове яблуко»

  • Наявність: В наличии
2 €

ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12 - 15 НАСІНИН


1. Оригінальна назва: Emerald Apple (читається як «Эмэрэлд Епл», перекладається як «Смарагдове яблуко»). Також відомий як Смарагдове яблуко.

2. Історія: рідкісний сорт-реліквія родом з Росії або України (в різних джерелах представлена різна інформація щодо країни походження цього сорту). Вперше був запропонований в каталог Seed Savers Exchange в 2008 році Біллом Минки (Bill Minkey) і Нілом Локхартом (Neil Lockhart), які отримали насіння цього сорту томата в 2006 році від компанії Norwood Meiners (Мандевилл, штат Луїзіана, США).

3. Характеристика рослини: зелений томат з унікальним смаком – унікум серед звичайних помідорів. Пари його плодів вистачить на салат для сім'ї! Термін дозрівання у томата «Смарагдове яблуко» середньоранній або середньостиглий. Кущ індетермінантний, досягає у висоту приблизно 180 див. Томат сорту «Смарагдове яблуко» відмінно росте як у відкритому грунті, так і в теплиці.

4. Як формувати: обов'язково потрібно підв'язувати і пасинкувати. Можна вести в 2 стебла.

5. Форма і маса плоду: приблизно на перших двох кистях зріють 3-5 великих плодів, масою 400-500 грам. Можуть зрости ще плоди на цих же кистях, але дрібніші – 100-200 грам. Кисті в середині і вгорі куща мають також плоди масою 100-200 грам.

6. Колір томатів: забарвлення дуже приваблива і справді викликає захоплення у всіх, хто перший раз вирощує томати сорту «Смарагдове яблуко». Плоди смарагдово-зелені з лимонним чи бронзовим відтінком.

7. Смакові якості: смак чудовий, унікальний, і можна навіть сказати – делікатесний. Солодкий, з фруктовим ароматом. М'якоть щільна, але ніжна, в міру соковита. Гурмани часто знаходять подібність смаку цього томату зі смаком добре доспілі ківі!

8. Використання: плоди помідора «Смарагдове яблуко» дуже смачні у свіжих салатах, гарнірах, закусках. З них можна готувати ароматні соуси і кетчупи, томатні соки зеленого забарвлення. Напевно ваші гості будуть здивовані, якщо ви їм подасте на стіл зелений сік! І тільки після того, як вони його спробують – будуть в захопленні. Плоди дрібніші з верхніх кистей відмінно підходять для цільноплідного консервування. Разом з ними можна зробити асорті з різними за кольором томатами – червоними, жовтими, білими, червоно-чорними.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре

Теги: Сладкий