Перець 'Criolla de Cocina'

  • Наявність: В наличии
2 €

ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12-15 НАСІНИН

1. Оригінальна назва: Criolla de Cocina (Криолла де Кокіна).

2. Історія: дуже рідкісна, сімейна реліквія з Нікарагуа (держава в Центральній Америці, що лежить між Тихим океаном і Карибським морем). Став більш відомим у 1988 році. Місцеві його називають хилтома або чилтома, що означає "червоний перець". Тільки його використовують для приготування соусу під назвою salsa criolla campesina, який подається до смаженої риби або курки.

3. Характеристика рослини: перець Criolla de Cocina середньостиглий. Підходить для теплиць і відкритого грунту. Сорт низькорослий, 40-50 см.

4. Як формувати: стебла можна не підв'язувати, плоди легкі і їх не зламають.

5. Форма і маса плоду: форма унікальна і навіть трохи лякає! Плоди виглядають, ніби це найгостріший Хабанера – сильно зморшкуваті. Маса 80 грамів.

6. Колір перців: яскраво-червоні, як вогники-ліхтарики.

7. Смакові якості: сорт перцю Criolla de Cocina солодкий, стінки тонкі, але соковиті і хрусткі. Дуже приємний перцевий аромат.

8. Використання: для свіжих салатів. Звичайно, для переробки на консервацію і заморожування він теж чудово підійде. Але найкраще з нього виходить паприка (швидко сохне м'якоть), а також цікаво було б спробувати приготувати соус до риби або птиці, як роблять це никарагуанці. Детального рецепту не знаємо, тільки складові: тонко нарізану цибулю, цей перчик, томат, сіль, цукор і оцет, все подрібнюється і тушкується на сковороді.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре