Томат 'Sierra Leone'
- Наявність: В наличии
ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12 - 15 НАСІНИН
Привіт з Африки вам передає цей томат-квітка.
1. Оригінальна назва: невідома, але перейменований на честь країни Sierra-Leone. Так само може називатися Сьєрра-Леоне.
2. Історія: такі томати продавалися на фермерському ринку в західноафриканській країні Sierra-Leone. Якась Джулія Свансон купила ці плоди і зберегла насіння. Вона поділилася цим насінням з одним із членів SSE, далі насіння отримала Тетяна Кушнарьова (відомий канадський колекціонер) в 2009 році. Сорт названий на честь країни Сьєрра-Леоне.
3. Характеристика рослини: термін дозрівання середньостиглий. Кращий врожай дасть в теплиці. Але і непогано себе показав у відкритому грунті. Кущ індетермінантний, високорослий, 150-170 см. Стовбур товстий, лист простий. Квіткова китиця проста, зав'язується 4-5 плодів.
4. Як формувати: щоб досягти великого розміру плодів, бажано формувати у 1-2 стебла. Пасинкувати і підв'язувати обов'язково.
5. Форма і маса плоду: рифлені 'гармошкою', приплющені, ребра глибокі. Всередині часто пустотілі. Маса плоду 200-250 грамів.
6. Колір томатів: яскраво-червоний. У розрізі так само червоні.
7. Смакові якості: томат Sierra-Leone слабосолодкий, не кислий. Аромат томатний. Структура м'якоті щільна, пісочна, соку мало.
8. Використання: особливо вдалий для фаршування будь-якою начинкою. Так само можна використовувати для заморожування. Цікава прикраса святкового столу. Вичіщену від невеликої кількості соку і насіння м'якоть можна в'ялити. Так само виходять густі соуси і паста. Зберігаються плоди добре, до тижня. Шкірка не тріскається.
Сорт Сьєрра-Леоне стабільний. Приваблює красою плодів і їх незвичайним використанням на кухні.
Теги: Солодкий