Томат «San Morzano»

  • Наявність: В наличии
2 €

ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12 - 15 НАСІНИН


Італійська реліквія, яка забезпечила багато консервних заводів якісними плодами.

1. Оригінальна назва: San Marzano. В інших джерелах називають Сан Марцано.

2. Історія: відомо, що вперше насіння цього сорту було передане як подарунок з Перу до Неаполю в 1770 році. Вирощувався в італійському місті San Marzano sul Sarno (біля Неаполя) і на вулканічних грунтах біля гори Везувій. В Італії томат San Marzano найчастіше використовують для приготування Vera Pizza Napoletana.

3. Характеристика рослини: термін дозрівання середньостиглий. Для теплиць і відкритого грунту. Кущ високий, індетермінантний, 2 метра. Стовбур товстий, лист простий. Квіткова китиця проста, зав'язується 6-8 плодів.

4. Як формувати: сорт San Marzano можна формувати в 2-3 стебла. Потрібно пасинкувати і підв'язувати.

5. Форма і маса плоду: форма перцевидна, довга, часто з гранями. Маса плодів 70-150 грамів.

6. Колір томатів: яскраво-червоний, у розрізі такий же.

7. Смакові якості: солодкий, кислинка може проявиться, якщо не вистачало тепла й освітлення. Аромат томатний, насичений. Структура м'якоті цукриста, стінки товсті, щільні, насіння небагато.

8. Використання: універсальний, консервний сорт. Для салату, соуси, пасти. Ідеальні для цільноплодової консервації. А також для в'ялення та заморозки.

Сорт Сан Марцано врожайний, стабільний. Красиві, рівні плоди. Ідеальний для піци й омлету.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре

Теги: Сладкий