Томат 'Principe Borghese'
- Наявність: В наличии
ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12 - 15 НАСІНИН
Улюбленець в Італії. Для сушіння китицями на сонці.
1. Оригінальна назва: Principe Borghese. Так само в деяких джерелах його називають Принц Боргезе або Принцип Боргезе. Боргезе - італійське князівське прізвище.
2. Історія: сорт Princip Borghese - це старий традиційний італійський сорт. Італійці його цілими гронами висушують на сонці - підв'ялюють. В Італії його зазвичай називають 'pomodori secchi'. Сушити можна як цілими, так і розрізаними на половинки. Цей сорт почав розповсюджуватися з 1910 року з півдня Італії.
3. Характеристика рослини: термін дозрівання середньостиглий. Кущ індетермінантний, середньорослий, 120-150 см. Стебло нетовсте, лист простий. Квіткова китиця проста, довга, зав'язується по 7-9 плодів.
4. Як формувати: сорт Принцип Боргезе в різних джерелах вказують і як детермінантний, і як індетермінантний. Але через те, що плоди невеликі, кущ можна формувати в 3-5 стебел і підв'язувати їх. Зайві пасинки прибирати, стебла підв'язувати. Ми вирощували в грядках для високих томатів і вели в 3-4 стебла.
5. Форма і маса плоду: дуже врожайний кущ, обвішаний невеликими, сливовидными плодами з невеликим носиком. Маса 40-50 грамів.
6. Колір томатів: плоди червоні, без жовтої або зеленої плями біля плодоніжки.
7. Смакові якості: Principe Borghese дуже солодкий, смачний томат. Має яскравий, насичений томатний аромат. Шкірка тонка, м'якоть щільна, цукриста, м'ясиста, насіння мало.
8. Використання: їх можна використовувати для салатів. Але вони дуже добре підходять для тушкування, в'ялення, сушіння, заморожування - м'ясисті. Principе Borghese ідеальний для зберігання. Потрібно тільки підв'ялити на сонці або в сушарці.
Сорт Principe Borghese стабільний і дуже врожайний, жаростійкий. Справжній італієць!
Теги: Солодкий