Томат 'Кумато'

  • Наявність: В наличии
2 €

ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12 - 15 НАСІНИН


Незвичайний сорт з загадкою. Тільки у нас є відповіді.

1. Оригінальна назва: Kumato. Так само можна називати Кумато.

2. Історія: Kumato - це торгова назва. Спочатку був розроблений в Іспанії під назвою Olmeca (Ольмека).

У 1970-х роках якийсь Луїс Ортега зі своїм батьком об'їзджали свої поля у селі Агра (узбережжя Альмерії). І він помітив, що томати у кінці поля, де було найменше води і переважав солоний грунт, були іншого кольору, але мали більш інтенсивний смак і приємний аромат. З тих пір він вирішив, що буде вирощувати саме такі томати. Але для цього потрібен спеціальний клімат - мало вологи і солоний грунт. Хоча на березі Середземного моря це не було проблемою.

Пізніше право на вирощування Kumato було передано компанії Syngenta, яка поширювала тільки плоди. Але ходять чутки, що це стабільний сорт, тому що з часом отримав широке поширення і зберігає свої характеристики. Крім однієї - смаку. Найцікавіше - далі...

3. Характеристика рослини: термін дозрівання середньостиглий. Кущ індетермінантний, високий, до 180 см. Стебло нетовсте, лист простий, темно-зелений. Квіткова китиця проста. Зав'язується по 5-6 плодів.

4. Як формувати: цей сорт можна вести в 2 або 3 стебла. Пасинкувати і підв'язувати обов'язково.

5. Форма і маса плоду: за формою Кумато округлий, гладкий, іноді з ледь помітними ребрами. За кількістю ребер можна з'ясувати, скільки всередині насіннєвих камер. Їх зазвичай буває 2, 3 або рідше 4. Маса плодів 80-120 грамів.

6. Колір томатів: забарвлення Кумато незвичайне. І ось такі секрети. Цей сорт спочатку дозріває зсередини. Відтінки шкірочки бувають від темно-коричневого до золотисто-зеленого.

Коли плоди коричневі (з м'яким ароматом) - краще використовувати для гарячого приготування.
Коричневі плоди з червоними плямами - пік аромату.
Коричневі з зеленими плямами - ідеальні для свіжого споживання.
У розрізі забарвлення м'якоті від бордово-зеленого до коричневого.

7. Смакові якості: зазвичай сорт Кумато солодше, ніж інші томати через високий вміст фруктози. Але це так само сильно залежить від грунту. Рекомендувати вирощувати на солоному грунті нерозумно, тому що у нас чорнозем з невеликою домішкою піску. Їх просто не потрібно часто поливати, щоб вони "показали свій характер" і були солодкими. В основному, смак солодкий, з гармонійною, кислинкою, що доповнює солодкість, і з яскравим, насиченим ароматом.

Структура м'якоті сахаристо-масляниста, щільна, м'ясиста, але і багато соку. Стінки товсті.

8. Використання: сорт Kumato універсальний. Дуже смачний у свіжих салатах, так само і придатний для консервації. Зберігається відмінно, до 2 тижнів при кімнатній температурі. У холодильнику зберігати томати (всі) небажано, втрачається солодкість. Шкірка не тріскається.

Сорт старий і давно пройшов випробування на стабільність. Середня врожайність, але смак і лежкість чудові. Для дачі, ринку і зберігання в квартирі.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре

Теги: Солодкий