Томат '1884'

  • Наявність: В наличии
2 €

ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12 - 15 НАСІНИН


Старий сорт, знайдений після великої повені річки Огайо в 1884 році. Пам'ять.

1. Оригінальна назва: 1884. Ця цифра означає рік, коли був знайдений цей томат.

2. Історія: відомо тільки, що якийсь містер James Lyde Williamson знайшов цей томат в купі уламків після повені в Західній Вірджинії вздовж річки Огайо. Для місцевих жителів це був справжній катаклізм, річка вийшла з берегів і затопила будинки. Дивно, що однією з пам'яток про цю біду став дуже гарний, старий сорт.

3. Характеристика рослини: термін дозрівання середньостиглий. Для теплиць і відкритого грунту. Кущ індетермінантний, високий, до 2 метрів. Стовбур товстий, лист простий. Китиця проста, зав'язується 3-4 великих плода.

4. Як формувати: сорт «1884» бажано формувати у 1-2 стебла. При нормуванні квітів можна одержати дуже великі плоди. Пасинкувати і підв'язувати обов'язково.

5. Форма і маса плоду: форма приплющено-округла, салатного типу, іноді з ребрами біля плодоніжки. Маса плодів в середньому 300-500 грамів. Але, вивчивши цей сорт, зазначимо, що є потенціал і до 1 кг.

6. Колір томатів: рожевий, в розрізі такий же.

7. Смакові якості: смак солодкий з кислинкою, освіжаючий, приємний. Аромат ніжний, томатний. Структура м'якоті масляниста, «зріла», тане в роті.

8. Використання: прекрасний сорт для салатів і звичайно ж – томатного соку!

Сорт «1884» показав себе стабільно, дав добрий врожай плодів. Мотузка, якою був прив'язаний сорт, обірвалася вже під кінець збору врожаю.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре

Теги: Солодкий