Томат 'Riccio di Parma'

  • Наявність: Нет в наличии
2 €

ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12 - 15 НАСІНИН


1. Оригінальна назва: Riccio di Parma. Так само в давнину називався Nostrano, Rosso Grosso. Читається як Річчіо ді Парма, тобто Річчіо з Парми.

2. Історія: агроном Carlo Rognoni (Карло Роньоні, 1828-1904 рр., Італія) зберіг цей старий вже на той час сорт. Карло Роньоні в 1867 році вперше почав вирощувати сорт Річчіо ді Парма на своїй фермі в Паноккії, яка називається «La Mamiana». Все це відбувалося в регіоні Емілія-Романья, в провінції Парма. На честь провінції і названий томат. Карло Роньоні прославився тим, що спеціально вирощував томати для консервної промисловості. Завдяки Карло та іншим зберігачам сортів, у нас є можливість виростити цей легендарний томат. В Італії в провінції Парма цей сорт називають місцевим і часто використовують у ресторанах. В честь цього (та інших) старого сорту також часто влаштовують свята, фестивалі.

3. Характеристика рослини:
томат Riccio di Parma середньостиглого терміну дозрівання. Добре росте у відкритому грунті, так само вирощується і в теплицях. Рослина високоросла, індетермінантна, до 2 метрів заввишки. Стебло товсте, листки прості. Квіткова китиця проста, зав'язується 3-4 великих плода.

4. Як формувати: цей сорт бажано вести в 1 або 2 стебла, щоб у рослини більше сили пішло на нарощування великих плодів. Обов'язково пасинкувати і підв'язувати.

5. Форма і маса плоду: форма приплющено-округла і дуже ребриста. Через ребристість всередині він наполовину пустотілий, стінки дуже товсті, соку мало. Вага 400-800 грамів, іноді і до 1 кг.

6. Колір томатів: яскраво-червоний, у розрізі м'якоть теж червона.

7. Смакові якості: плоди солодкі, зі стандартним томатним ароматом. Смачні.

8. Використання:
цей томат можна використовувати «всебічно» - і помилуватися, і наїстися. Красиві, великі, м'ясисті, та ще й рифлені плоди – це прикраса городу. Вони дуже смачні як в свіжих салатах, так і в різних соусах, кетчупах. У вас є спагетті? Повинен бути і Річчіо ді Парма.

Цікава інформація про сорт Riccio di Parma: http://www.pomodororicciodiparma.it/origini/

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре

Теги: Солодкий