Томат 'Pera d Abruzzo'

  • Наявність: В наличии
2 €

ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12 - 15 НАСІНИН


Ось це томат. Як візьмеш у руку, та маєш річ!

1. Оригінальна назва: Pera D Аbruzzo, перекладається як "Груша Абруццо". Так само часто називається Periforme D Abruzzo (Грушоподібний з Абруццо). Ще його називають Бабусин кидальний, а на англомовних сайтах Granny's Throwing.

2. Історія: старий італійський сорт з узбережжя Абруццо. Дуже був популярний в 60-х роках, підтримував економіку. З його плодів на заводах роблять пасту, соуси. У серпні в італійців є свято, коли збирається вся родина і готують з цих плодів страви.

3. Характеристика рослини: термін дозрівання середньостиглий. Для теплиць і відкритого грунту. Кущ індетермінантний, високорослий, 180 см. Стовбур товстий, лист простий. Суцвіття просте. Зав'язується по 4-5 плодів.

4. Як формувати: сорт Бабусин кидальний краще формувати в 2 стебла. Пасинкувати і підв'язувати обов'язково.

5. Форма і маса плоду: форма товстої груші. Біля черешка ребриста шийка, що переходить в округлу форму. Ребра яскраво виражені, але їх небагато.

6. Колір томатів: темно-червоні. Усередині такі ж. Без жовтої або зеленої плями біля плодоніжки. Маса плодів 150-250 грамів.

7. Смакові якості: смак солодкий з гармонійною кислотою, насичений, яскравий. Аромат томатний. Структура м'якоті пісочно-масляниста, м'ясиста, трохи соку.

8. Використання: дуже хороший томат для салатів, соусів, пасти. Зберігаються добре, кілька днів після збору. І ще ними добре кидатися. Спробуйте.

Сорт Pera D Abruzzo старий і стабільний сорт. Реліквія, яку варто зберігати.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре

Теги: Солодкий