Томат 'Monterosa'
- Наявність: Нет в наличии
ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12 - 15 НАСІНИН
1. Оригінальна назва: Monterosa, так само називається Монтероза.
2. Історія: томат Monterosa - це спільна робота насіннєвої компанії Fitó і Gavá Group через виробничу компанію Kopagro і торгову компанію Kopalmería. Сорт Monterosa вирощують на землях Кабо-де-Гата (Альмерія, місто на південному сході Іспанії). Батьківськими сортами були Pera de Girona і Costoluto Genovese, обидва приплющено-округлі, ребристі, але перший – рожевий, а другий - червоний за кольором.
Селекціонери намагалися зробити сорт стійкий до різних захворювань, похолодань, але і з добрим, старим смаком. Томат, який нагадує дитинство. Цьому сорту присвячений цілий сайт - https://www.tomatomonterosa.com/
3. Характеристика рослини: термін дозрівання середньостиглий. Придатний для вирощування в теплицях та відкритому грунті. Кущ високий, індетермінантний, до 2 і більше метрів. Стовбур товстий, лист простий. Квіткова китиця проста чи складна. Особливо перша дуже багата на врожай. Зав'язується 5-6 плодів.
4. Як формувати: бажано вести в 2-3 стебла. Підв'язувати і пасинкувати обов'язково. Так само підв'язки потребують хоча б перші, важкі китиці.
5. Форма і маса плоду: приплющено-округла, ребриста. Маса 200-250 грамів, можуть бути і трохи більше.
6. Колір томатів: рожевий, в розрізі теж.
7. Смакові якості: томат Monterosa має солодкий смак з гармонійною кислинкою. Аромат яскравий, томатний. Стінки товсті, м'ясисті. Практично всі плоди непустотілі, як деякі ребристі сорти.
8. Використання: дуже хороший для свіжих салатів, густої пасти, соусів. Шкірка не тріскається, транспортабельний.
Теги: Солодкий