Базилік суміш "Лімонний та Коричний"
- Наявність: В наличии
2 €
ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 300 НАСІНИН
1. Оригінальна назва: представлено 2 сорти базиліка з назвами Лимонний та Коричний. В одному пакеті ви отримуєте суміш насіння цих двох сортів.2. Історія: базилік Коричний відомий, популярний сорт. Його насіння було доставлено до Космосу космічним шатлом Endeavour у 2007 році для експериментального вирощування на низькій навколоземній орбіті на Міжнародній космічній станції. Лимонний базилік має чудовий, освіжаючий, цитрусовий аромат.
3. Характеристика рослини: обидві рослини середньостиглого терміну дозрівання. Якщо посів у вуличний парник проводиться у другій половині квітня, наприклад, збирати листя можна вже в липні. Рослини низькорослі, до 50-70 см заввишки. Кущі, багатостебельні. Коричний базилік має фіолетові стебла та квіти, листя темно-зелене, зубчасте, з легким антоціановим напиленням. Лимонний базилік має зелені стебла та листя, квіти – білі.
4. Як формувати: коли розсада висаджується у відкритий ґрунт і трохи підростає (12-15 листочків), то верхівка обов'язково прищипується. Так рослина нарощуватиме бічні стебла, це збільшить масу листя. При появі квітконосів їх теж бажано прищипувати. Тільки в крайньому випадку, якщо ви хочете отримати насіння, то квітконоси залишаються.
5. Форма листя: базилік Коричний – листя вузькувате, з рідкісними зубчиками. Базилік Лимонний – листя більше і теж з рідкісними зубчиками.
6. Колір листя: Коричний – листя темно-зелене з антоціановим напиленням, фіолетовими прожилками. Лимонний – світло-зелені.
7. Смакові якості: базилік Коричний має солодкий, запашний аромат, що нагадує корицю. Базилік Лимонний має цитрусовий, мелісовий, освіжаючий аромат.
8. Використання: для свіжого вжитку, зимових заготовок. Базилік – це настільки універсальна рослина, що її використовують у будь-яких стравах!
Незамінна приправа до м'яса та риби, до борщів та супів. Запечені човники баклажан, змащені олією, посипані рубаним часником та базиліком – це просто шедевр! Будь-який салат із помідорів стане справжнім, якщо до нього додати базилік.
Консервації надає чудового аромату. Також додається в кондитерські виготовлення та напої. Дуже смачний чай з додаванням листя базиліка, а особливо компоти! Нам колись наш клієнт і розповів, що закриває по кілька десятків трилітрових банок базилікового компоту на зиму – всі випивають!
Також базилік здавна є лікарською рослиною від багатьох захворювань, наприклад, пожувавши кілька листків базиліка, ви очищаєте ротову порожнину від мікробів, лікуєте ясна від кровотечі, а зуби від пародонтозу. Ось як!
Базилік на зиму сушать та морозять. Морозиві листя базиліка, до речі, набагато ароматніші в борщі, ніж сушені. Насіння базиліка та льону додають у кефіри та йогурти для здорового харчування.