Перець 'Hot Fish'

  • Наявність: В наличии
2 €

ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12-15 НАСІНИН


1. Оригінальна назва: Fish Pepper, народна назва.

2. Історія: старий сорт з Карибських островів. Завезений в США в 19 столітті, де став особливо популярним в Середній Атлантиці (точніше, в містах Балтімор і Філадельфія). Саме афроамериканці почали додавати його в рибні, устричні, крабові страви. Звідси і пішла назва Hot Fish (Гаряча риба). Але ближче до 20 століття про сорт майже забули. Його насіння зберіг афроамериканський художник Гораціо Пиппин (Horace Pippin, Pennsylvania). Він обмінювався насінням з бджолярем Х. Ральфом Вівером в обмін на бджіл для лікування артриту. Насіння перцю Fish Pepper зберігалось в сім'ї бджоляра довго, доки онук Вільям Уойс Вівер не представив сорт щорічнику SSE в 1995 році.

Гострота за шкалою Scoville приблизно 5000-30000 одиниць.

3. Характеристика рослини: перець Fish Pepper середньостиглий. Придатний для вирощування в теплицях, відкритому грунті і у великих горщиках. Сорт низькорослий, 30-50 см.

Листя мають «варієгатне», строкате забарвлення (Variegata). Зелені з білими прожилками і мазками. Дуже декоративний!

4. Як формувати: можна  не підв'язувати, кущ стійкий.

5. Форма і маса плоду: форма конусоподібна, рівна. Маса плодів 8-12 грамів. В довжину 6-8см.

6. Колір перців: в технічній стиглості плоди світло-зелені з жовтими смугами. Пізніше плід стає темно-зеленим з помаранчевими смугами. Темно-зелений переходить в коричневий, а помаранчевий  - в моркв`яний відтінок. І під кінець, при повному дозріванні, плоди стають повністю червоними, без смуг. Красива декоративна рослина: на одному кущі можна побачити зелене з білим листя і різнокольорові, смугасті плоди!

7. Смакові якості: сорт перцю Fish Pepper має сильну гостроту, слабо-солодкий смак і перцевий аромат.

8. Використання: для свіжого споживання, приготування соусів і маринадів,  які, як історично склалося, використовувалися для рибних страв. Але, звичайно ж, перець можна додавати до м'ясних страв, маринувати і квасити. А так само сушити цілим або для паприки.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре