Томат 'Piennolo del Vesuvio rosso'

  • Наявність: В наличии
2 €

Сорт, який можна в'ялити просто зібравши китиці і підвісивши їх в захищеному місці.

1. Оригінальна назва: Piennolo Del Vesuvio Roso. Або Pomodorino Vesuviano, Пієнноло дель Везувіо червоний.

2. Історія: вирощується в Неаполі під горою Везувій, в Італії. Цінний томат і має захисний статус PDO.
Давня практика збереження везувійських томатів називається 'al piennolo'. Коли на китиці дозріло 70% плодів, її зрізають і зв'язують по кілька штук. Підвішують в добре провітрюваних приміщеннях. Так плоди можуть довго зберігатися. Смак тільки поліпшується.

3. Характеристика рослини:
термін дозрівання середньопізній для відкритого грунту та середньостиглий для теплиць. Кущ індетермінантний, високий, до 200 см. Стебло тонке, але міцне. Лист простий, рідко розташований, часто під впливом спеки листові пластини згортаються. Квіткова китиця проста й така, що звисає. Зав'язується в китиці 7-8 плодів.

4. Як формувати:
після першої китиці можна залишити 3-4 стебла.

5. Форма і маса плоду: подовжені 'грушки' з 2 гранями, з гострим кінчиком на вершині. Маса 15-25 грамів.

6. Колір томатів: червоний з зеленуватим 'корона' біля плодоніжки. При повному дозріванні яскраво-червоні.

7. Смакові якості: солодкі з кислинкою, аромат томатний. Після зберігання смак посилюється, стає яскравішим. Структура м'якоті щільна.

8. Використання: для свіжого споживання та зберігання. Довго зберігаються після збору врожаю. Шкірка не тріскається. Придатні для консервації. Так само для в'ялення і заморозки. Італійці люблять з нього готувати різні ароматні соуси.

Сорт Piennolo Del Vesuvio Roso старий, стабільний і дуже популярний в італійській кухні томат. Рідкісний.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре

Теги: Солодкий