Томат 'Dwarf Tasmanian Chocolate'
- Наявність: В наличии
ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12 - 15 НАСІНИН
Із серії Гномів. Шоколадний, врожайний красень.
1. Оригінальна назва: Tasmanian Chocolate. В інших джерелах називається Тасманійський шоколад.
2. Історія: створений в 2006 році Patrina Nuske Small (Австралія). Батьківські сорти «New Big Dwarf» і «Paul Robeson». Пізніше відібраний і стабілізований Ліндою Рейд з Тасманії. Вона й дала йому ім'я. Хоч у назві і немає приставки «Dwarf», але він відноситься до Dwarf Tomato Project. Тобто, до відомих Гномам.
3. Характеристика рослини: термін дозрівання середньостиглий. Для відкритого грунту. Кущ середньорослий, детермінантний, до 1 метра. Стовбур товстий, лист простий. Квіткова китиця проста, на ній зав'язується 3-4 плода.
4. Як формувати: сорт Tasmanian Chocolate можна не формувати. Не видаляти пасинки. Але бажано підв'язати, тому що рослина кущиста.
5. Форма і маса плоду: форма приплющено-округла, салатного типу. Маса 100-200 грамів.
6. Колір томатів: насичений, цегляно-коричневий або шоколадний. На «плічках» ледве помітні зеленкуваті плями – особливість сорту. Дуже красивий. У розрізі темно-червоний.
7. Смакові якості: яскравий, насичений, солодко-кислий, а пряний аромат гармонійно доповнює. Дуже смачний.
8. Використання: для салату, соку, соусу. Зберігаються недовго, розм'якшуються.
Сорт томату Тасманійський шоколад випущений як стабільний і у нас він ріс стабільно: кущ і плоди відповідають оригінальній характеристиці. Крупненькі, гарні плоди, як іграшки.
Теги: Солодкий