Томат 'Кавуновий'
- Наявність: В наличии
ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12 - 15 НАСІНИН
Рідкісне забарвлення - смугастий, наче кавун! Грядку прикрашає та солодкий смак має.
1. Оригінальна назва: Кавуновий (Arbuznyi). Так само називають Кавун чорний (Arbuz cherniy). Можливо, ще називають Watermelon і Watermelon black. Але потрібно зберігати першу оригінальну назву.
2. Історія: Томат сорту Кавуновий - це комерційний сорт. Розробили селекціонери Гавриш С. Ф., Морєв В. В., Амчеславська О. В. Зареєстрований в Держреєстрі в 2004 році і випускається селекційною фірмою 'Гавриш'. У виданні SSE вперше був представлений в 2007 році А. Барановським (Мінськ, Білорусь).
3. Характеристика рослини: Термін дозрівання середньоранній. Добре росте як в теплицях, так і у відкритому грунті. Кущ індетермінантний, високий, до 2 метрів. Лист простий, темно-зелений. Китиця проста. Перша закладається над 8-9 листком, наступні через 3 листка.
4. Як формувати: Формувати бажано в 1-2 стебла. Пасинкувати і підв'язувати обов'язково. Перші китиці можуть потребувати підв'язки.
5. Форма плоду: Форма плодів приплющено-округла. Маса плоду 200-300 грамів.
6. Колір томатів: Забарвлення у сорту Кавуновий унікальне, рідкісне. В технічній стиглості плоди світло-зелені з яскраво вираженими поздовжніми темно-зеленими смугами, як у кавуна. При повному дозріванні плоди стають коричневого кольору з темними смугами від черешку до вершини. Таке забарвлення у томата Кавуновий обумовлене наявністю в плодах речовини антоціану.
7. Смакові якості: Смак томату Кавуновий солодкий з легкою, приємною кислинкою. Аромат яскравий, томатний з пряними нотками. Смачний! М'якоть на розломі цукриста. За забарвленням бордова. М'ясистий і в міру соковитий.
8. Використання: Використання: плоди салатного типу. З них виходять дуже смачні салати та інші холодні страви. Відмінний сорт для соку! Плоди зберігаються недовго, після збору врожаю, максимум 3-4 дні після повного дозрівання. Шкірка тонкувата, але тріщин не було.
Сорт томату Кавуновий стабільний і показав себе дуже добре. Дуже врожайний, потрібно стежити за підв'язкою, щоб не обірвалася! При достатньому освітленні поздовжні смужки виявляються краще. Якщо освітлення буде недостатньо, але температура повітря дуже високою (35 С*), то смужки не будуть яскравими.
Теги: Сладкий