Томат 'Rosa di Sorrento'

  • Наявність: Нет в наличии
2 €

ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12 - 15 НАСІНИН


1. Оригінальна назва: Rosa di Sorrento.Друге ім'я Pomodoro di Sorrento. Рідше називають просто Sorrento. Роса ді Сорренто перекладається як "Рожевий з Сорренто".

2. Історія: стара реліквія з Італії. Місцевість, де він вирощувався –горбистий півострів Сорренто. Є дві версії появи цього сорту. Перша –це відбір із сорту «Cuore dibue». Друга – судновласники Сорренто завезли насіння цього сорту з Америки. Проте до першої версії схиляється більшість «томатних істориків».

Найцікавіше, що сорт Rosa di Sorrento прийшов до вподоби кулінарам, які заявили, що саме він чудово підходить для приготування відомого салату Капрезе. Це легка закуска з томатів, сиру моцарелла, базиліка й оливкової олії.

3. Характеристика рослини: сорт Sorrento середньостиглий, вирощується у відкритому ґрунті та в теплицах. Кущ високий, індетермінантний, 160-180 см. Стебло товсте, лист простий. Квіткова китиця проста, зав'язується 3-5 плодів.

4. Як формувати: можна вести в 1-2 або 3 стебла. Потребує пасинкування й підв'язки.

5. Форма і маса плоду: приплющено-округла та іноді злегка ребриста. Неглибокі, рідкі ребра – ознака м'ясистості. Маса плодів 200-500 грамів.

6. Колір томатів: світло-рожевий. В технічній стиглості можуть бути зелені плями біля черешку, які зникають при повному дозріванні.

7. Смакові якості: плоди солодкі з легкою кислинкою, ароматні. М'якоть ніжна,масляниста. Стінки товсті, багато м'якоті і мало соку.

8. Використання: для салатів, нарізання, гарніру. А так само для приготування ароматних соусів.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре

Теги: Солодкий