Перець 'Цицак'

  • Наявність: В наличии
2 €

ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12-15 НАСІНИН


1. Оригінальна назва: Цицак (Tsitsac).

2. Історія: названий на честь вірменського страви – квашеного перцю Цицак. Сорт народної селекції без оригінальної назви. Цицак – народна назва. Гострота за шкалою Scoville приблизно 1500-3500 одиниць.

3. Характеристика рослини: перець Цицак ранній або середньоранній, в залежності від місця посадки – теплиця або відкритий грунт. Тривалого плодоношення. Сорт низькорослий, 50-70 см.

4. Як формувати: бажано підв'язати головне стебло, щоб рослина після дощів або рясного поливу і під вагою плодів не впала на землю.

5. Форма і маса плоду: форма видовжено-конусоподібна, на кінці може бути злегка закрученим. Маса плодів 60-80 грамів. В довжину можуть досягати до 20 см.

6. Колір перців: в технічній стиглості плоди світло-зелені. По мірі дозрівання колір змінюється від жовтого до помаранчевого і червоного.

7. Смакові якості: сорт перцю Цицак має легку солодкість з перцевим ароматом. Гострота помірна, але гостріше, ніж Баранячий ріг. Стінки не тонкі, соковиті, хрусткі.

8. Використання: для свіжого споживання, приготування соусів. Найкраще застосування - це квашення. Саме такий перець люблять квасити у Вірменії  та Грузії. Рідше маринують. Рецептів квашеного Ціцака в Інтернеті дуже багато і вони нескладні.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре