Перець "Alma Paprica Chile"
- Наявність: В наличии
2 €
ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12-15 НАСІНИН
2. Історія: як відомо, то перець Alma Paprica завезли турки приблизно в 16-17 століттях. І з того часу в народі Альмапапріку називають угорським сортом. В Угорщині перець вирощують в основному для сушіння. Порошок перцю використовують в різних стравах, в тому числі і в національному блюді - гуляш. Гострота за шкалою Scoville - 1000-3000 одиниць.
У світі також існує Alma Paprica Sweet (Альма паприка солодка), в плодах якої зовсім немає гостроти.
3. Характеристика рослини: перець Alma Paprica Chile середньостиглий і тривалого плодоношення. Вирощується у відкритому грунті і в теплицях. Кущ низькорослий, 50-70 см.
4. Як формувати: не потребує пасинкування, але найдовші стебла бажано підв'язати. Кущ розлогий.
5. Форма та маса плода: форма округла, плеската або з трохи витягнутої вершинкой. Плоди в основному трикамерні. Висять на коротких і товстих черешках. Маса 50-70 грам.
6. Колір перців: в технічній стиглості плоди вершкового (практично білого) кольору. У міру дозрівання «яблучка» стають жовтими, помаранчевими, морквяно-червоними.
7. Смакові якості: перець Alma Paprica Chile солодкий з перцевим ароматом і не сильної гостротою. Чим молодше плід, тим слабкіше гострота, і навпаки, при повному дозріванні гострий. Цінується за свою м'ясистість, стінки товсті.
8. Використання: для свіжого споживання, для фарширування і запікання, консервації, маринування, приготування сухого порошку - паприки.