Перець 'Pasilla Bajio'
- Наявність: В наличии
ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12-15 НАСІНИН
1. Оригінальна назва: Pasilla Bajio, Pasilla Bajio Chili (Пасілья Бахо, Пасілья Бахо чилі). В інших джерелах може називатися Chili Negro, Pasilla Chili, Achocolatado, Mexican negro, Quernillo, Pasa And Prieto.
2. Історія: різновид чилі виду Capsicum annuum. Батьківщина сорту Мексика. У Мексиці дуже популярним є соус Моль, в склад якого обов'язково входить цей перець. Гострота за шкалою Scoville –700-1000 одиниць.
Слово Пасілья з іспанської перекладається як «маленькі родзинки», тому що при сушінні плоди стають темно-коричневими і зморшкуватими. А свіжі плоди називають Chilaca. А також Bajio – регіон на мексиканському плато з родючим грунтом і помірним кліматом.
3. Характеристика рослини: перець Pasilla Bajio середньостиглий. Підходить для вирощування в теплицях та відкритому грунті. Сорт низькорослий, 70 см.
4. Як формувати: бажано підв'язати всі самі довгі стебла, тому що важкі плоди можуть їх зламати.
5. Форма і маса плоду: форма шаблевидна, на кінці можуть бути злегка закрученими. Маса плодів 100 грамів. В довжину можуть досягати до 25 см, в ширину – 2,5 см.
6. Колір перців: в технічній стиглості плоди темно-зелені, глянцеві. При повному дозріванні стають темно-коричневими.
7. Смакові якості: сорт перцю Pasilla Bajio солодкий з приємним, змішаним ароматом, в якому гурмани можуть розрізнити димні, горіхові, пряні, фруктові нотки. Гострота майже непомітна, зосереджена у внутрішніх перегородках та біля черешка. Вся інша м'якоть ближче до кінчика солодка. Тобто, з першого разу ви можете прийняти цей перець за солодкий. Але добре дозрілі мають легку гостроту ближче до насіння.
8. Використання: для свіжого споживання, сушіння на паприку, для приготування соусів зі свіжої м'якоті і сушеної. У Мексиці його навіть фарширують, тільки розрізають уздовж, «човниками». Дуже цікавий, гарний, великий і смачний перець.