Томат «Ovita»
- Наявність: В наличии
ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12 - 15 НАСІНИН
1. Оригінальна назва: Ovita (читається Овита або Евайта). В інших джерелах називається Евайта.
2. Історія: старий сорт-реліквія з Південної Америки. В одному джерелі було зазначено походження – Колумбія. В іншому ж – Перу доколумбових часів. Реліквія інків.
3. Характеристика рослини: томат Ovita середньостиглий. Підходить для теплиць і відкритого грунту. Сорт високий, індетермінантний, у висоту досягає 200 див. Стебло товстий, лист простий. Квіткова кисть проста, довга і проміжна. Зав'язується 4-10 плодів.
4. Як формувати: рекомендуємо вести в 2-3 стебла з подвязыванием і пасынкованием.
5. Форма і маса плоду: форма грушовидна з плоским «носиком» і рідкісними ребрами, за якими можна визначити кількість камер всередині. Найчастіше ростуть 4, 5,6-ти камерні плоди. Маса 40-50 грам.
6. Колір томатів: дуже красивий, ніжний, але в той же час дуже яскравий рожевий колір. Той, який подобається багатьом дівчатам. Кущ Евайты помітний здалеку.
7. Смакові якості: так як це ребристий томат з товстими, м'ясистими стінками, то цукриста м'якоть (пісочна) має легку солодкість, і практично без кислот. Аромат томатний. Трохи соку є біля насіння. Всередині є порожнечі.
8. Використання: відмінний варіант для фарширування! Виходять дуже смачні, зручні, невеликі «кошики». Гарні для консервації, не будуть розвалюватися при діставанні з баночки – адже вони щільні. Нарізка для піци, заморозки, в'ялення. Густий соус кетчуп без виварювання рідини!
Теги: Сладкий