Томат 'Мікадо чорний'

  • Наявність: В наличии
2 €

ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12 - 15 НАСІНИН


Давно відомий сорт Мікадо чорний завоював любов у багатьох томатоводів. Він врожайний, смачний і красивий.

1. Оригінальна назва: Оригінальна назва Мікадо чорний. А так само Mikado Black, Mikado Chernyi

2. Історія: Мікадо чорний створений шляхом селекційної роботи з розовоплідного Мікадо і невідомого темного томату. Спочатку сорт Мікадо ( з рожевим забарвленням) був представлений Пітером Хендерсоном в 1886 році. І це один з перших сортів з картопляним листом, який з'явився в насіннєвих каталогах.

Можливо, сорт Мікадо має родинний зв'язок з сортом Brandywine . Але точної інформації немає, тому що обидва дуже старі сорти. Цікаво, що «Мікадо» означає «Імператор» японською мовою і може бути написаний кількома варіантами: み か ど, ミ カ ド, на китайській: 帝 або 御 門. Зараз Мікадо чорний - один з колірної різноманітності в лінії Мікадо. Комерційний сорт.

3. Характеристика рослини: Томат Мікадо чорний середньораннього або середнього терміну дозрівання. Вирощувати можна як в теплиці так і у відкритому грунті. Кущ індетермінантний, штамбовий, компактний, але виростає до 150-170 см. Стебла міцні, товсті. Листя картопляного типу-величезне, широке, цілісне і напівцілісне, темно-зелене. Китиця проста, в якій зазвичай зав'язується 4-5 великих плода.

4. Як формувати: можна формувати в 1 або 2 стебла. Пасинкувати і підв'язувати обов'язково. Перші китиці з плодами, можливо, будуть потребувати підв'язки.

5. Форма плоду: За формою плоди зазвичай приплющено-округлі, але можуть бути з невеликими реберцями біля плодоніжки. На перших гронах зав'язуються великі плоди по 300-400 грамів.

6. Колір томатів: Колір плодів Мікадо чорного незвичайний – від бордово-рожевого до бордово-коричневого при повному дозріванні. Біля плодоніжки колір зазвичай трохи темніше - коричнево-зелений. М'якоть на розрізі темно-малинова з зеленуватим гелем в насіннєвих камерах.

7. Смакові якості: Смак плодів томата Мікадо чорний дуже солодкий, з легкою кислинкою. Насичений аромат з фруктовими нотками дає йому перевагу над звичайними, червоними томатами. Структура м'якоті пісочно-масляниста. Плоди м'ясисті і досить соковиті.

8. Використання: Мікадо чорний – салатний сорт. Його добре споживати в свіжих салатах, закусках, в свіжовичавлених соках. Але він так само відмінно підійде для приготування кетчупу, пасти, соку на зиму. Зберігання. Плоди з тонкою шкіркою при різких перепадах вологи в грунті можуть тріскатися. Тому полив повинен бути рівномірним. Якщо грунт на глибині 5 см вологий, то поливати не потрібно. Перешкодити можуть дощі. Плоди довго не зберігаються (2-5 днів при повному дозріванні). Їх бажано використовувати свіжими.

Сорт стабільний. Єдиною зміною може бути тип листа. Найчастіше він картопляного типу. Але в зв'язку з поганими погодними умовами, що впливають на геном сорту, тип листа може стати звичайним. Для збереження чистоти сорту і подальшого розведення потрібно збирати насіння тільки у рослин з картопляним листом.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре

Теги: Сладкий