Томат 'Michael Pollan'

  • Наявність: В наличии
2 €

ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12 - 15 НАСІНИН


Смугасті грушки на китиці мультифлора. Водоспад з плодів!

1. Оригінальна назва: Michael Pollan. Так само може називатися Майкл Поллан. Пізніше був перейменований на 'Mint Julep' - М'ятний джулеп. Це алкогольний коктейль на основі бурбону, води, подрібненого льоду та свіжої м'яти. Але перше ім'я сорту закріпилося, тому нову назву майже ніхто не знає.

2. Історія: це була стабілізована лінія, яка виросла з сорту 'Зелена зебра' на фермі Диких Кабанів у Бреда Гейтса. (Wild Boar Farms, Brad Gates, Каліфорнія). Сорт названий на честь письменника і журналіста Майкла Полана.

3. Характеристика рослини: термін дозрівання середньостиглий. Кущ індетермінантний, високий, 150-180 см. Стовбур товстий, лист простий. Квіткова китиця складна, тип мультифлора. На кииці може бути кілька десятків квіточок, або навіть більше сотні.

4. Як формувати: сорт Michael Pollan бажано вести в 1 стовбур! Це важливо. На китиці буде багато зав'язей. І якщо ви хочете, щоб плоди добре дозріли, то кущ повинен концентрувати всі сили на цих китицях. Максимум можна залишити  2 стебла. Але тоді потрібно в кінці літа прищипнути верхівки, щоб плоди збільшилися в масі і поступово зріли. Пасинки всі видаляти. Обов'язково підв'язувати стовбур, і, по можливості, квіткову китицю, поки не зав'язалися плоди. Від ваги плодів китиця може зігнутися.

5. Форма і маса плоду: симпатичні 'грушки', іноді з 2 гранями. Вершина плоду сливовидна або з невеликим 'носиком'. Маса 50-80 грамів.

6. Колір томатів: на жовтому тлі розлиті оливкові і зелені смужки. У розрізі зелені. Стиглість можна визначити за м'якістю плодів і за забарвленням - жовтий колір стає насиченим, ближче до помаранчевого.

7. Смакові якості: сорт Michael Pollan відрізняється від свого 'предка', Зеленої зебри, більш м'яким смаком. Солодкий, ніжний, свіжий, фруктовий аромат. Структура м'якоті змішана, маслянисто-пісочна, стінки товсті.

8. Використання: відмінний сорт для свіжих салатів, гарнірів і закусок. Придатний для консервації, в'ялення. Зберігається добре, кілька днів після збору. Шкірка не тріскалася.

Сорт Michael Pollan або ж Mint Julep випущений як стабільний. Ми його намагалися виростити протягом 2 років. Але, на жаль, саджали в погані місця, за якими було мало догляду. Хоча отримували кілька плодів, з яких зібрали насіння. У 2018 році ми посадили його третій раз, зі свого насіння. Тобто, у нас він вже пройшов 3 покоління. На цей раз посадили в хорошому місці, в стаціонарній грядці. Сорт чудовий! Красиві, величезні китиці. Плоди солодкі, м'ясисті, ароматні. Рекомендуємо.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре

Теги: Солодкий