Томат 'Harvard square'

  • Наявність: Есть в наличии
2 €

ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12 - 15 НАСІНИН


Яскравий, барвистий, солодкий - справжня знахідка!

1. Оригінальна назва: Harvard Square. В інших джерелах він називається Харвард Сквер, Гарвард Сквер.

2. Історія: Вперше представлений в Seed Savers 2007 Yearbook* Martin Longseth з Сан-Прейрі, штат Вісконсін, який отримав насіння від Пет Ирелл (Стара ферма Вебстера, Спарта, Вісконсін). Пізніше Мартін описує в Щорічнику SSE 2014 року, що це була мутація, зміна сорту Green Copia, яка стала стабільною.

* Seed Savers Exhange (SSE) - некомерційна організація, яка зберігає різновиди рослин-реліквій США.


3. Характеристика рослини: Термін дозрівання середньостиглий. Добре росте як в теплицях, так і у відкритому грунті. Кущ індетермінантний, високий,              180-200 см. Стебла товсті. Листя просте. Китиця проста, в якій, зазвичай, зав'язується по 3-5 плодів.

4. Як формувати: Кущ бажано формувати в 1, 2 або 3 стебла. Якщо стебел буде більше, то плоди будуть невеликими. Підв'язка і пасинкування обов'язкові. Перші китиці з плодами, можливо, теж потрібно буде підв'язати.

5. Форма плоду: Приплющено-округла. Іноді, якщо томат великий, можуть бути невеликі ребра біля плодоніжки. Маса томатів 300-400 грамів і трохи менше на верхніх китицях.

6. Колір томатів: Забарвлення дуже красиве! Біля плодоніжки більше переважають різні відтінки зеленого - салатові, темно-зелені, оливкові, бронзові смуги. Ближче до вершини плода смужки червоних відтінків - рожеві, малинові. У розрізі м'якоть ще красивіше. Основна частина м'якоті зелена. Ближче до середини жовтувата. І сам центр яскраво-рожевий. Насінневі камери салатового кольору. Чим більше дозрііє томат, тим красивіше буде в розрізі.

7. Смакові якості: Смак чудовий! Дуже солодкий і ароматний. Улюбленець багатьох томатоводів. Структура м'якоті масляниста. Томат в міру м'ясистий і соковитий.

8. Використання: Використовувати сорт Харвард Сквер краще для свіжого споживання - салати, закуски, соки. Для консервації підійдуть плоди дрібніші. Хороший сорт для соку на зиму. Плоди довго не зберігаються, тому що це салатний сорт. Якщо зірвати трохи недозрівшими, то вони можуть зберегтися максимум тиждень.

Стабільний сорт. Але при пекучому сонці забарвлення може змінюватись із строкатого на більш розмите. Рожевий колір на плодах стає світло-рожевим. При температурі +30 С` лікопін і каротин у всих сортах не виробляються, через що забарвлення не таке яскраве. Допомогти може хороше притінення в жаркі години-пік.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре

Теги: Сладкий