Томат 'Datterino'

  • Наявність: В наличии
2 €

ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12 - 15 НАСІНИН


Врожайні і красиві кетяги дуже солодких черрі.

1. Оригінальна назва: Datterino. Може називатися Даттеріно.

2. Історія: старий сорт з півдня Сицилії (Італія). Є спорідненим з сортами «Santasian». У деяких магазинах випускається як F1, але зараз він стабільний, і така назва є, швидше за все, маркетинговим ходом. А сама назва Datterino пішла від слова Date, що означає фінік. Форма плодів як у фініка.

3. Характеристика рослини: середнього терміну дозрівання. Добре росте як у відкритому грунті, так і в теплицях. Кущ середньорослий, ніпівіндетермінантний, 120-150см у висоту. Стовбур нетовстий, вузлуватий, лист простий. Квіткова китиця проста та проміжна (подвійна), довга. На китиці зав'язується 15-30 плодів.

4. Як формувати: сорт Datterino особливий у формуванні, тому що він середньорослий. Можна пасинки до першої китиці видаляти. Всі інші пасинки, які виросли в стебла, підв'язувати.
5. Форма і маса плоду: форма плодів Datterino як у фініка – видовжена, «кулька» з гострим носиком. Маса плодів 10-18 грамів.

6. Колір томатів: червоний, насичений, в розрізі такий же.

7. Смакові якості: в цьому томаті накопичується багато цукрів. В Італії його часто використовують для пасти та соусів. І він дійсно дуже солодкий! Аромат томатний з легким пряним присмаком. Структура м'якоті щільна, майже хрустка. Як цукерка.

8. Використання: для салату, прикраси страв, бутербродів, пасти, соусу, кетчупу, цільноплодової консервації. Зберігається добре, плоди щільні.

Томат Datterino стабільний. Кущ був просто усипаний врожаєм. Важливо не перестаратися і не видалити потрібні пасинки. Нагадуємо, пасинкувати до першої китиці. Потім всі великі стебла підв'язувати. Кущик схожий у підсумку на пальмочку.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре

Теги: Солодкий