Томат 'Crushed heart'

  • Наявність: В наличии
2 €

ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12 - 15 НАСІНИН


Такі гарні плоди! Та це ж подарунок коханій людині.

1. Оригінальна назва: Crushed heart. Так само у багатьох джерелах його перевели як Розбите серце, Подрібнене серце, Зранене серце, Закохане серце. Або ж просто - Крашед херт. Явно назва пов'язана з любов'ю.

2. Історія: цей сорт - новинка від відомого селекціонера Бреда Гейтса (Brad Gates, USA).

3. Характеристика рослини: термін дозрівання середньостиглий. Тривалого плодоношення. Добре росте у відкритому грунті, але врожайніший в теплиці. Кущ індетермінантний, високий, 150-180 см. Стебло тонке, ліановидне. Лист простий, пониклий. Квіткова китиця проста, зав'язується по 4-6 плодів.

4. Як формувати: сорт Crushed heart найкраще вести в 2 стебла. Пасинкувати і підв'язувати обов'язково.

5. Форма і маса плоду: за формою плоди виняткові - серцеподібні. Біля черешка широкі, дуже рідко можуть бути неглибокі ребра. На вершині плоду тонкий, гострий або тупий носик. Справжнє серце! Маса плоду 150-200 грамів.

6. Колір томатів: сорт має яскраве, розписне забарвлення. На малиновому тлі проявляються зелені, потім жовті, помаранчеві штрихи і смужки. А ось біля черешка під дією сонця є зовсім небагато антоціану у вигляді сіро-синього кольору. У розрізі м'якоть рожева.

7. Смакові якості: томати помірно солодкі, смак ніжний, легкий. Аромат яскравий, томатний з пряними нотками. Структура м'якоті масляниста, м'ясиста, стінки товсті. Соку в міру.

8. Використання: універсальний. І під кришку, і в салат. На пасту і сік. Зберігаються після збору врожаю недовго, розм'якшуються. Але на шкірці тріщин не було.

Сорт молодий і в рідкісних випадках можуть бути невеликі видозмінення: при різких перепадах температури - відсутність антоціану. Але сорт дуже красивий. Плодоносить до самих заморозків!

У багатьох він росте без антоціану. Але ми збираємо насіння з правильних плодів. Якщо хочете продовжити стабілізацію сорту, то теж збирайте для себе насіння з плодів, на яких є чорні мазки - антоціан.



Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре

Теги: Солодкий