Томат 'Peach Blow'

  • Наявність: Нет в наличии
2 €

ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12 - 15 НАСІНИН


1. Оригінальна назва: Blow Peach

2. Історія: багато колекціонерів називають його Peach Blow Sutton, але це неправильно. У 1897 році його представила компанія Sutton & Sons Seed Company. Дослівний переклад – «Персиковий удар». Потім він став менш популярним.

І тільки наприкінці 1990-х рр. колекціонер Craig LeHoullier отримав його від Міністерства сільського господарства США для вирощування. Він виявив крім офіційного номери сорту і його назву – «Peach Blow, Sutton», тобто, через кому дописано назву компанії. Згодом кому проігнорували, і вийшла нова назва Peach Blow Sutton (Піч Блоу Саттон).

Сама назва Peach Blow дослівно перекладається як "Персиковий удар". Тому що цей екзотичний томат був названий на честь скляного посуду вікторіанської епохи персикового кольору. Цей стиль посуду називався «Peach Blow».

3. Характеристика рослини: томат Peach Blow середньостиглий. Підходить для теплиць і відкритого грунту. Сорт Індетермінантний, високорослий, до 2 м. Стовбур товстий, лист простий. Квіткова китиця проста, зав'язується 3-5 плодів.

4. Як формувати: можна вести в 2-3 стебла з підв`язкою й пасинкуванням.

5. Форма і маса плоду: форма округла з легким подовженням на вершині – як у яблук. І справді, здалеку дуже схожі на червоні яблука. На багатьох плодах є ребра, за якими можна визначити кількість насіннєвих камер. Маса 150-200 грамів.

6. Колір томатів: в технічній стиглості світло-рожеві з жовтими плямами. При повному дозріванні більше набирають рожевого, ніжного, гарного кольору, як у добре достиглого персика. Шкірка злегка ворсиста, матова, не блискуча.

7. Смакові якості: смак Peach Blow насичений, або, як кажуть, терпкий. Дуже солодкий, з приємною, освіжаючою кислинкою. Аромат томатний, хороший. Але, чомусь, дивлячись на фото, ніяк не віриться, що цей «фрукт» буде пахнути томатом. Стінки товсті, а м'якоть соковита і ніжна.

8. Використання: для свіжих салатів, соусів, кетчупів, соку. Почастуйте друзів! Тільки перш, ніж скуштувати, нехай вгадають, що це.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре

Теги: Солодкий