Перець "Habanada"

  • Наявність: В наличии
2 €

ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12-15 НАСІНИН


1. Оригінальна назва: Habanada. Читається як Хабанада.

2. Історія: створив відомий селекціонер Майкл Мазурек з Корнельського Університет (Michael Mazourek, Cornell University), США. Метою було вивести сорт хабанери без гостроти, при цьому зберігши фруктовий аромат. Щоб вивести цей сорт довелося вирощувати і робити відбір на протязі 13 поколінь. Став більш популярним після подання на виставці в Culinary Breeding Network Variety Showcase в 2014 році. Дуже слабка гострота може проявлятися в деяких плодах, і то біля насіннєвий м'якоті, тобто там, де прикріплені насіння. Тому, в багатьох інших джерелах гостроту за шкалою Scoville не вказують.

3. Характеристика рослини: перець Habanada середньостиглий і тривалого плодоношення. Вирощується у відкритому грунті і в теплицях. Також можна вирощувати у великих горщиках на сонячному балконі, підвіконні (з хорошим харчуванням і постукуванням квіточок для завязиваемості плодів). Кущ низькорослий, компактний. Висотою 30-40 см.
Кущ низькорослий, компактний. Висотою 30-40 см.

4. Як формувати: не вимагає формування і підв'язки, кущ стійкий.

5. Форма та маса плода
: форма подовжено-каплевидная з кривими гранями. Маса 15-20 грам.

6. Колір перців:
в технічній стиглості світло - зелені, при повному дозріванні стають персикового, оранжевого кольору.

7. Смакові якості: перець Habanada - це єдиний сорт перцю в світі, який можуть їсти все, навіть діти, не боячись гостроти. Вона може проявитися в одиничних плодах, але дуже-дуже слабо, практично непомітно. Стінки плоду тонкі, але неймовірно солодкі, хрусткі і мають той самий чудовий, і в той же час стандартний аромат хабанери - квітково-фруктовий. Кому-то нагадує диню або суміш фруктів. Через таких смакових якостей Хабанада цінується багатьма шеф-кухарями світу.

8. Використання: смачний в свіжому вигляді. Просто брати і їсти вприкуску до основних страв. Ароматні, свіжі салати з додаванням цього перцю. Можна додавати в консервацію. Можна заморожувати м'якоть і використовувати взимку (аромат трохи втрачається). З Хабанади готують смачні соуси і пасти (намазки на хліб), якщо вони не повинні бути гострими. Або ж при приготуванні гострого соусу додати багато м'якоті Хабанади для збільшення екзотичного аромату. Люди, які хоч раз пробували сорт Habanada скажуть - мій перець!)

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре