Перець 'Jalapeno White'
- Наявність: В наличии
ФАСОВКА: Пакетик Zip-lock 12-15 НАСІНИН
1. Оригінальна назва: Jalapeno White (Халапеньо Уайт, Халапеньо білий).
2. Історія: батьківщина походження – Мексика, місто Хalapa-enríquez. Гострота за шкалою Scoville – 2500-8000 одиниць. Мексиканці його ще називають Jalapeno Guero. Слово Guero – загальний термін для світловолосої дівчини (блондинки) або жовтого кольору на іспанській мові.
3. Характеристика рослини: перець Jalapeno White середньостиглий і тривалого плодоношення. Підходить для теплиць і відкритого грунту. Сорт низькорослий, 50-70 см.
4. Як формувати: не потребує підв'язки та пасинкування.
5. Форма і маса плоду: форма конусоподібна. Маса плодів 12-15 грамів. Довжина плоду 5-8 см.
6. Колір перців: в технічній стиглості плоди білі. Вже в такому вигляді їх можна вживати в їжу. Пізніше вони жовтіють, стають помаранчевими і червоними. Тобто Jalapeno White у Мексиці продають на місцевих ринках білими. У сильно дозрілих перців шкіра трохи грубіє.
7. Смакові якості: сорт перцю Jalapeno White спочатку солодкий, соковитий, хрусткий, потім проявляється сильна гострота. Перцевий аромат. Стінки м'ясисті, товсті, 2-3 мм.
8. Використання: для свіжого споживання, приготування соусів, маринування.